Wat gebruik je de Facebook Messenger klantenservice?

Wanneer je nadenkt over klantenzorg, denken veel mensen erover om klanten te ondersteunen via email, SEO, online cursussen en live talk. Hoewel dit betrouwbare mechanismen zijn voor hulp aan klanten, is het belangrijk om individuen aan te trekken via kanalen die ze nu gebruiken.

Gebruiken uw klanten Facebook?

Met een verwachte 2,9 miljard klanten over de hele wereld, is de kans groot dat het logisch is. Het is dus van cruciaal belang om aanwezig te zijn bij de klantenservice om mensen te helpen die geïnteresseerd zijn in uw imago.

Het opbeurende nieuws is dat Facebook Messenger een fenomenaal instrument is om klanten te ondersteunen. Het is een onderliggend live bezoek dat Facebook koppelt aan uw CRM en helpwerkgebied.

In dit hulpmiddel moeten we de voor en nadelen doornemen van het betrekken van Facebook Messenger in een assistentieomgeving. Vervolgens zullen we een paar voorgeschreven procedures bespreken waaraan uw groep zou moeten denken bij het inschakelen van Messenger voor hulp aan klanten.

Voor en nadelen van Facebook Messenger voor klantenservice
Facebook Messenger is een constant informerende applicatie die is geïntegreerd in het grootste virtuele entertainmentpodium ter wereld. Het is snel, veelzijdig en heeft een paar ongelooflijke hoogtepunten voor het overzien van discussies.

Met het oog hierop, zullen we ons in het onderstaande gedeelte eens verdiepen in de voor en nadelen van Messenger.

Voordelen van Facebook Messenger voor klantenservice

Gespreksadvertenties worden eenvoudig gemaakt.

Facebook Messenger is het ideale podium om een ​​gesprek te voeren, wat misschien wel de beste methode is om klantrelaties op te bouwen. Conversationele promotie verhoogt eveneens de transformatiesnelheid en construeert merktoewijding via een omnichannel ervaring.

Courier kan helpen bij het verminderen van werk en programmeerkosten.
In plaats van te betalen voor live talk programmering, kan Messenger voor niets in de plaats komen. Facebook Messenger bevat ook aanpasbare chatbots, zodat er minder vertegenwoordigers worden verwacht die de naderende discussies overzien.

Nadelen van Facebook Messenger voor klantenservice Niet iedereen gebruikt Facebook.

Eerlijk gezegd heeft niet iedereen een Facebook account. Dit houdt in dat je voor dat niveau van je publiek nog een live talk of klantenservice nodig hebt. Geen enorm afschrikmiddel om te overleven, maar voor onafhankelijke ondernemingen betekent dit dat u des te vaardiger met uw activa omgaat.

Negatieve ontmoetingen zijn niet moeilijk te delen.

Hoewel het buitengewoon is om contact te maken met klanten via webgebaseerd entertainment, is de gok die je neemt dat negatieve ontmoetingen niet moeilijk te delen zijn. Ervan uitgaande dat iemand ergens moedeloos over is, zullen ze het waarschijnlijk verspreiden waar iedereen het kan zien. Ongeacht of het incident zich voordoet tijdens een privébezoek, het is eenvoudig voor klanten om een ​​schermopname te maken en deze in hun tijdschema te plaatsen, aangezien ze vanaf nu op het verbindingspunt van Facebook staan.

U kunt net zoveel schade aanrichten als u zich niet houdt aan de algemene best practices voor webgebaseerd entertainment terwijl u Facebook inschakelt voor de klantenservice. De volgende zijn enkele centrumnormen.

1. Reageer snel op verzoeken van klanten.

Snel reageren op verzoeken van klanten is onmisbaar om veranderingspercentages te vergroten. Snelle reacties vergroten bovendien de loyaliteit van de consument en werken aan de reputatie van uw imago.

Maar met Facebook is snelheid vooral belangrijk.

Facebook Messenger laat zien hoe snel een bedrijf berichten beantwoordt met verschillende identificatiecodes. De meest opmerkelijke eer is een groene identificatie met een bliksemschicht in een discoursballon. Dichtbij is de uitdrukking “Extreem ontvankelijk voor berichten.

Om dit te krijgen, wil je een reactiesnelheid van ergens rond de 90% en een reactietijd van ongeveer 15 minuten voor elk verzoek gedurende de afgelopen dagen.

Dit is een belangrijk inkoop en onderhoudsapparaat voor klanten. Het vertelt klanten dat je betrouwbaar bent op je spel en zal onmiddellijk antwoorden. Op het moment dat een gast overweegt uw bedrijf te bereiken, kunnen ze geloven dat ze niet hoeven te worden uitgesteld of een dag moeten wachten op een reactie.

2. Wees vriendelijk en bekwaam.

Het gebruik van de meest memorabele naam van de klant is een norm geworden voor goede klantondersteuning. Iets soortgelijks betreft u of uw klantenzorggroep terwijl ze een bericht markeren of hallo een klant vertegenwoordigers zouden hun meest gedenkwaardige naam moeten gebruiken.

Een klein detail kan een gigantisch effect hebben. Dit is vooral belangrijk bij het beheren van woedende klanten. Het helpt bij het aanpassen van wat er aan de hand is, omdat de cliënt eraan wordt herinnerd dat hij met een echt persoon praat.

Ervan uitgaande dat een klant je aantrekt met een openbare opmerking of post, vergeet dan niet om de persoon die je beantwoordt te @labelen. Dit zal hen vertellen dat je hebt geantwoord, en het helpt om duidelijk te maken dat je op hen reageert in het geval dat er een discussie ontstaat.
Facebook-gebruikers hebben mogelijk technische of Facebook ondersteuning nodig of de klantenservice van Facebook is erg goed en het is nuttig. U kunt contact opnemen met het via Facebook Telefoonnummer Nederland of Facebook telefoonummer is altijd gratis en actief.

Conclusie:- Na het lezen van deze blog begrijp je Facebook Messenger.